Uber už má oficiálně nového šéfa, který dříve úspěšně vedl cestovní byznys

Po spoustě spekulací o výběru nového šéfa pro nehodnotnější startup dneška – Uber, je nakonec oficiálně rozhodnuto a stane se jím zkušený Dara Khosrowshahi.

Uber hledal nového šéfa několik měsíců, jako náhradu za problémového zakladatele Travise Kalanicka, který se i přes řešení skandálů na hledání a výběru také podílel. Zůstává totiž nejen spolumajitelem, ale rovněž v představenstvu společnosti.

Novým šéfem Uberu se oficiálně stává 48letý Dara Khosrowshahi, který dříve po dobu 12 let vedl společnost Expedia se zaměřením na cestování. Pomocí webu Expedia je možné objednávat letenky, hotely, půjčovat auta a zajistit další služby na jednom místě. Pod jeho vedením firma vyrostla na přední příčky webů v tomto segmentu, takže jistě prokázal své manažerské schopnosti.

Pokud jde o finance, v Expedii si Dara Khosrowshahi v minulém roce přišel na 2,4 milionů dolarů a vlastní 35,4 milionů dolarů v akciích společnosti. V rámci nevyplacených podílů musí Uber připravit přibližně 200 milionů dolarů z vlastních akcií, které tak bude Khosrowshahi postupně dostávat.

Uvidíme, jak se nové vedení Uberu bude podílet na změně chování firmy jako celku, protože je ověšena problémy s porušováním lokálních zákonů i aférami ze strany řidičů a vnitrofiremní kultury.

Uber se v Brně stále potýká se zákazy, probrali jsme to v Týdnu Živě:

Váš názor Další článek: Infinity Prototype 9: Elektromobil připomínající legendární Stříbrné šípy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,