Uber zkouší doručování jídla s dodatečným paušálem, uživatelé díky tomu dostanou třeba dopravu zdarma

Uber už na několika místech po celém světě nabízí službu UberEats, která zajišťuje dovážení hotového jídla, podobně jako to u nás řeší například Dámejídlo a další firmy. Nyní začal Uber testovat nový přístup, který je populární i na dalších trzích.

Místo toho, aby si uživatelé pouze platili jednotlivé objednávky, které zahrnují jak cenu za jídlo, tak i za dopravu, mohou si platit pravidelný měsíční paušál. Díky tomu získají dopravu zdarma, což je určitě v určitém objemu výhodné.

Samotná platforma si díky tomu více přiváže uživatele a zajistí si stabilnější předpoklady pro příjmy. Tento způsob můžeme vidět například u Amazonu, Netflixu a dalších. Zkrátka jakmile si získáte věrné pravidelně platící uživatele, můžete jim pak nabízet další a další služby a produkty, získat značnou převahu nad konkurencí a omezit případný vstup nového hráče na trh.

UberEats by už měl tento rok dosáhnout na příjem kolem 3 miliard dolarů, v Praze zatím ale není k dispozici. Testování nového modelu zatím probíhá jen ve vybraných městech, kromě samotné dopravy zdarma se uvažuje o výhodách v podobě speciálních menu a podobně. Konkurenční společnost Deliveroo spustil předplatné na konci minulého roku ve 45 městech ve Velké Británii, měsíční poplatek činí přitom pouze 8 liber a vrátí se tak už po přibližně třech objednávkách jídla.

Diskuze (1) Další článek: Bojíte se doma o vaše soukromí? Velký bratr Akita zamete s případnými útočníky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,