V USA se za posledních 15 měsíců zaregistrovalo 770 000 uživatelů dronů

V USA již více než rok platí zákon, který nařizuje, aby každý nový majitel dronu nebo obecného malého sUAS (Small Unmanned Aircraft Systems) byl ve spolupráci s výrobcem nebo prodejcem registrován u příslušného leteckého úřadu. Důvod je jasný – s létajícími drony ve vzduchu a nad hlavami lidí hrozí velké riziko, že dojde k úrazu nebo poškození majetku. Dron se tak z tohoto pohledu dostal na podobnou úroveň jako třeba auto.

Zajímavou zprávou ale je, jak rychle stoupá zájem o drony, což lze vyčíst právě ze statistik registrací. Dle oficiálních čísel se již v USA zaregistrovalo 770 000 majitelů dronů, přičemž každý může pochopitelně vlastnit více dronů.

Jak uvedl web Recode, jen za poslední tři měsíce je v registru sto tisíc nových uživatelů a trend zatím nevypadá, že by zpomaloval. Do konce roku lze tak předpokládat, že jen v samotném USA bude registrováno přes milion majitelů vlastnicí jeden či více dronů. Do roku 2021 se očekává, že se počet dronů v USA dostane na hranici 3,5 milionů kusů.

Dle statistik leteckého úřadu také vypadlo zajímavé srovnání – trvalo 100 let k dosažení 320 tisíc zaregistrovaných subjektů v oblasti člověkem řízených letounů, u dronů bez lidské posádky to trvalo necelé tři měsíce.

Váš názor Další článek: Visual Studio 2017 webinář: 6. dubna 2017 odpoledne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,