Western Digital uvádí nové modely podnikových SSD a pevných disků, na příští rok chystá 14TB modely

Společnost Western Digital v rámci divize HGST představila nové modely výkonných SSD a pevných disků, které jsou určené pro servery a náročné použití třeba v datacentrech.

V případě SSD jsou k dispozici modely pro klasický 2,5palcový formát (HGST Ultrastar SS200) a NVMe SSD ve formě karet do PCI Express (Ultrastar SN200). SSD řady Ultrastar SS200 se připojují pomocí rozhraní SAS 12 Gb/s a jsou k dispozici v kapacitách 400 GB až 7,68 TB. Vybírat lze mezi dvěma verzemi – levnější lze přepisovat dle specifikací v průměru jednou denně, dražší verze pak zvládnou trojnásobné kompletní přepsání po celou dobu záruky., která je pět let. Výkonnější Ultrastar SN200 pro PCI Express nebo SAS a bude je možné koupit v kapacitách 800 GB až 7,68 TB. Tyto modely se pyšní až 1,2 miliony IOPS.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Nové modely podnikových SSD od HGST

Pokud jde o klasické pevné disky, Western Digital uvádí nový model HGST He12 s kapacitou 12 TB, který je tvořen pomocí osmi ploten (technologie SMR) s rychlostí 7 200 otáček za minutu a uvnitř disku se místo vzduchu pochopitelně nachází helium. Disky půjde připojit přes rozhraní SAS (6 Gb/s nebo 12 Gb/s).

Klepněte pro větší obrázek
Pevný disk HGST He12 s kapacitou 12 TB má o 54 % nižší spotřebu v klidu než starší 8TB modely

Představené disky budou bohužel v prodeji až během první poloviny příštího roku, ale Western Digital prozradil, že chystá i rekordní 14TB pevný disk, který by se měl začít prodávat ve druhé polovině roku 2017.

Váš názor Další článek: Apple se začne veřejně chlubit svým výzkumem umělé inteligence. Doposud si nechával tajemství jen pro sebe

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,